Skrapbingo

När man talar om bingo i allmänhet så är det bingolotto som är de absolut första man tänker på. Detta är något som de flesta svenskar någon gång har spelat, kanske med sin familj, mor- & farföräldrar eller med en kompis. Att spela bingo innebär att man man köper en bricka med olika nummer på. Dessa brickorna varierar ofta beroende på vilken typ av bingospel man valt att köpa. Men inom bingolotto så är det 75-bollarsbingo som gäller och på varje bingolott man köper så finns tre olika spel.

Skrapa fram vinsterna

Skrapbingo är ett spel där man har olika nummer på en bricka. Nere i hörnet så finns det ett fält som är täckt. när man skrapar detta fält så kommer plötsligt en rad olika nummer upp. Dessa nummer ska man sedan föra in på brickan. När man sedan har gjort detta så kan man summera hur hela brickan ser ut. Har man fyllt i en hel rad, antingen vågrät, lodrät eller diagonalt så vinner man. De olika vinsterna varierar men på baksidan av lotten/brickan kan man utläsa hur mycket man har vunnit, om så skulle vara fallet.

Skrapteknik är viktig

Man börjar med den som är längst till vänster, för att sedan spela den i mitten och slutligen den till höger. När man tittar på respektive bricka så kommer man märka att nummer är utspridda från 1-75 på vardera bricka. På så sätt är vinsterna utspridda och med en slumpgenerator som avgör vilka nummer som kommer väljas kan man omöjligt veta vilken bricka som är bra, respektive mindre bra.

Fortsätt skrapa, fortsätt skrapa

Om man däremot vill spela ett annan sorts bingo så har Svenska Spel ett brett utbud av olika sorters bingospel. Dessa kan man köpa överallt hos bolagets spelutbud, dessutom kan man köpa dessa på internet hos Svenska Spel. Nedanför kommer varje bingospel gås igenom gällande hur de fungerar, samt hur utdelningen ser ut för de olika spelen.

Triss

Detta skrapspel är det absolut vanligaste och populäraste. Det finns dessutom otroliga vinster att vinna, exempelvis 50 000 kronor i månaden i 25 år. Ibland kan man dessutom ha turen under olika sorters kampanjer, vilket innebär att man kan vinna otroliga 100 000 i 25 år.

Minitriss

Detta fungerar precis som triss, med undantag för antal rutor. När man spelar minitriss så betalar man 10 kronor per lott. Det mesta man kan vinna är 100 000 kronor, men de allra vanligaste är att man vinner 10 kronor/ny lott. Detta spel ersatte år 2015 den annars så populära tia-lotten.

Skrap-Pyramid

Här gäller samma som Skrap-bingo. Nummer står dock som en pyramid och när man skrapat fram ett nummer som man hittar i en avlång rektangel på brickan. Så skrapar man även den siffran på pyramiden. För att vinna krävs att man fått samtliga nummer på en och samma rad. När detta händer så kan man påm baksidan se hur mycket man har vunnit. Ju längre ner man skrapar, desto fler nummer behöver du skrapa. På så vis är sedan vinsterna automatiskt högre. Om man vill vinna en ny lott så räcker det med att man skrapar fram de två som finns högst upp.

Skrap-Kryss

Detta spel har under sin tid blivit väldigt populärt, såväl bland yngre som äldre. Detta spel påminner mycket om korsord, men med undantaget att det redan på förhand är bestämt om lotten är en vinst eller en nitlott.

Bredvid korsordet som är till vänster så finns dessutom en ruta där alla bokstäver finns. Dock måste man första skrapa denna ruta med alla bokstäver, för att man sedan ska se vilka nummer som ska skrapas i korsordet. När detta väl är gjort så återstår det att se om man har vunnit. Har man gjort det så kan man med glädje vända på bricka och läsa hur mycket man har vunnit.

Samspelet – Lotto och bingo

Det finns otroligt många olika spel inom kategorin skraplotter. Men dessa skrapspel är de populäraste. Det finns också ett bingospel som heter Superbingo – vill du veta mer så klicka här!

Precis som bingo och lotto så är dessa skrapspel ett sorts turspel, vilket innebär att man aldrig kan vara särskilt bra på det. Vissa människor påstår sig däremot ha tur när de spelar, vilket så också kan vara fallet. Men om det är slump eller inte bör låtas vara osagt.

När du spelar turspel så glöm inte att aldrig spela för mer än du har råd att förlora. Försök aldrig att vinna tillbaka tidigare förluster. Dessutom ska man spela för att det är kul, och inte för att man måste vinna pengar.