Mönsterbingo

Alla har vi någon gång i livet hört uttrycket ”bingo”. Detta spel kommer från Italien från början av 1500-talet. Under sin tid blivit allt större och större i världen. I Sverige blev bingo väldigt populärt samtidigt som Bingolotto startade. När Bingolotto visades på teve så drog det till sig massor av tevetittare. Man spelade bingo tillsammans hela svenska folket och kunde vinna otroliga vinster som bilar, resor, mat och pengar.

Bingolotto fick en alldeles säregen plats i de svenska folkhemmet. En av de stora anledningarna till att det blev så populärt var att man inte bara bjöd på bingo, utan även en rad olika folkkära artister som sjöng live mellan bingorundorna. Dessutom kunde det vara så att man bjöd in olika människor att få vara med under en inspelning. Det kunde vara alltifrån kändisar, till helt vanliga människor.

Idag är bingo fortfarande populärt runt om i landet, men det har kommit i olika sorters varianter som också blivit väldigt populära. En av dessa är Mönsterbingo.

Allmänt om Mönsterbingo

Mönsterbingo är en sorts bingo som vilket bingospel som helst egentligen. Dock skiljer de sig på vissa aspekter. en av dessa är hur brickorna är utformade. Även om mönsterbingo har blivit populärt genom åren så är det fortfarande inte i närheten av så populärt som vanlig bingo. Vill man däremot ha chansen att spela mönsterbingo så rekommenderar vi starkt att man försöker hitta detta spel online. Dock gäller det att man verkligen går igenom vilket utbud som finns på respektive spelbolag. Det är inte omöjligt att just mönsterbingo finns bland alla spelbolag nämligen.

Brickan är viktig

När man ska spela mönsterbingo så kommer mötas av en bricka som är väldigt ovanligt, jämför med de andra vanligare bingobrickorna. Alla brickor har också olika sorters mönster som är tryckta. Det kan vara svårt att se dem med de brukar vara en färgad skugga som ligger dolt ovanför numret.

Anledningen till att det ibland kan kännas svårt att se mönstret är på grund av att man ska kunna se numret som står där också. I stora drag är det just därför man har valt att döpa detta bingospel till mönsterbingo. En annan skillnad med att spela mönsterbingo, jämfört med vanlig bingo är exempelvis att man ska försöka täcka mönstret som finns på brickan. När man spelar vanlig bingo så brukar alltid målet vara att man ska få en rad, antingen diagonalt, lodrät eller vågrät. Detta gör att flera spelare väljer att spela detta spel någon gång ibland för att inte bli uttråkade när de spelar vanligt bingo.

Mönsterbingons unika drag

En stor skillnad som finns mellan vanlig bingo och mönsterbingo är att olika mönster gör det desto svårare att pricka in. När man exempelvis spelar vanlig bingo är det allt som oftast relevant att man behöver plocka fem nummer som sedermera bildar en rad.

När man spelar mönsterbingo så ser det helt annorlunda ut på en vinstbricka jämfört med en vanlig bricka. När man spelar mönsterbingo så gäller det att få in samtliga nummer som sedermera bildar ett specifikt mönster. Dessa mönster kan skilja sig otroligt mycket beroende på vilket mönster det är man får in. Det kan i vissa fall handla om att man får in antingen ett hjärta, vilket kräver fem nummer som ligger korrekt på brickan.

Dessutom kan man spela för att få en kvadrat. Även här behöver man ha fem nummer som ska vara på varsin sida, samt i mitten. Det finns även flera olika mönster som kräver fler än sex nummer ikryssade. Detta gör att det ibland kan kännas svårare att vinna på mönsterbingo, i förhållande till exempelvis vanlig bingo. Men sanningen är den att det inte är varken svårare eller enklare. Eftersom det är ett turspel vi talar om så kan man omöjligt sia om vilket spel som ger bäst avkastning. Något man däremot kan vara överens om är att dessa spel har samma vinstutdelning per lott, vilket gör att de på så sätt har samma vinstchanser.

Hitta bingovarianten

Vill man spela på mönsterbingo så rekommenderas att man först besöker de allra vanligaste spelbolagen som erbjuder bingo. När man som ny kund registrerar sig får man nästan alltid en grym välkomstbonus som gör att man får en större spelkassa att börja spela med. Dessutom finns det ibland olika sorters kampanjer till såväl nya som befintliga kunder.

När man spelar om pengar så ska man aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Dessutom ska man aldrig försöka vinna tillbaka tidigare förluster. Lycka till och glöm inte att man ska spela för skojs skull!