Bingobrickan

Det finns idag oändligt många olika bingobrickor. Det kan handla om alltifrån hur många bollar som finns med, fram till hur man får bingo. Från allra första början menar forskarna att den originella bingobrickan endast innehöll nio olika rutor med en siffra i varje. Varje bingobricka hade därför slumpvis satt dit nummer på varje ruta. Nummer är mellan 1-30. Detta spel gick oftast väldigt snabbt att spela, vilket gjorde att man kunde spela flera brickor under en kortare period.

Utveckling av bingobrickan

I takt med att spelandet växte i världen så gjorde även rutorna lika så. En av anledningen till detta var att det var så många som ville vara med och spela och för att inte flera människor samtidigt skulle få bingo så var man tvungna att göra spelet större. Därför kan man idag spela såväl 75-bollar, 80-bollar samt 90-bollar. De allra vanligaste spelet när man spelar online är 80-bollarssystemet. Detta på grund av att det är så otroligt många som spelar samtidigt.

Det finns olika varianter av bingo och då även bingobrickor. Nedan kommer man få lära sig vad de allra vanligaste heter och vad de innebär. Om man vill veta mer om skrapbingo, klicka där.

Bilbingo

Detta brukar finnas med i filmer och är vanligt ute på landet. Varje spelare som ska spela bilbingo sitter i varsin bil. När man sedermera får bingo så gäller det att man ska vara först på tutan och tuta. Sedan får man köra fram till receptionen och visa sin bricka, hämta ut vinsten och sedermera köra tillbaka till den plats man stod och invänta att nästa spel börjar.

Amerikansk Bingo

Amerikansk bingo innebär att man spelar en bricka som har 25 olika nummer. Dessa nummer är mellan 1-75 och är slumpvis utvalda till varje bricka. Dock har man egentligen bara 24 nummer, eftersom den ruta som är i mitten är en joker. På så vis kan man om man har tur få bingo trots att man bara har träffat 4 nummer. Detta är precis som det låter väldigt populärt i delstaterna runt om i USA. Precis som i vanligt bingo så dras de olika nummer slumpvis, vilket gör att man omöjligt kan vet i förskott vilken bricka som är bra. Om man spelar på internet finns det dessutom möjlighet för spelare att kryssa i ett fält som gör att datorn markerar nummer som dras själv. På så vis kan man göra annat under tiden.

Dansbingo

Detta är vanligt när man är ute på olika dansställen runt om i landet. Precis som vanligt får samtliga dansare/spelare en bricka med 25 rutor där varje ruta har ett nummer. Varje dansare får dessutom ett specifikt nummer från just 1-25. Sedan är det dags för dansarna att börja dansa med någon som är med i spelet. När någon minut har gått så pausas musiken och då gäller det för spelarna att notera den man dansade meds nummer på sin bricka. När detta sedan är gjort så hittar man en ny partner att dansa med. Och så håller det på ända tills någon har fått bingo.

Kobingo

Även detta spela är vanligast när man befinner sig ut på landet. Vanligtvis så spelar man under den årstid där korna släpps ut på bete efter en lång och tråkig vinter. Innan korna släpps ut så brukar man göra olika sorters rutor i hela hagen. När korna sedan kommer ut så brukar de väldigt gärna göra nummer två. när detta är gjort och domaren ropat ut vilket nummer det blivit så är det dags för ko nummer två. Så här går det sedan runt fram tills dess att någon har fått bingo på sin bricka. Skulle man som spelare få bingo så är det inte bingo man ska ropa utan istället: MUUUU!

Som vanligt när man spelar bingo så ska man spela för att det är roligt. Man ska inte spela i ett försök att vinna tillbaka tidigare förluster. Vill man veta mer om de olika bingovarianterna, besök då Bingosajterna.se.