Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier

Bingobrickan

Detta är den mest traditionella formen av bingolott, den man använder för att spela bingo i bingohall och online. Man kan spela bingo i flera olika varianter, utöver Klassisk bingo finns det; variantbingo, mönsterbingo, amerikansk bingo och 90-bollars bingo.

En bingobricka till Klassisk bingo ser ut som så, oavsett om den är i pappersform eller virtuell, att man har fem gånger fem rutor med 25 framslumpade nummer mellan 1 och 75. Överst på brickan står det alltid B I N G O, en bokstav över varje rad. Man har gjort så för att det ska vara enklare att hitta numren som dras i bingodragningen när de ropas ut. Så alla nummer mellan 1 och 15 hittar du under bokstaven B, alla mellan 16 och 31 under bokstaven I och så vidare. Det är även därför som man alltid ropar ut en bokstav före varje nummer.

Det är inte svårt att spela bingo, oavsett om du spelar online eller i bingohall så är reglerna enkla. Och trots det så är bingo så himla spännande, det gör att bingo verkligen är ett spel för ”alla”. Människor i alla åldrar och från alla samhällsklasser kan spela bingo och njuta av det. Till saken hör att bingobrickor generellt sett är väldigt billiga, de billigaste kostar bara 50 öre eller en krona och de dyraste 30 kronor. Visst, vinsterna i en bingohall kanske inte är så stora eftersom att det finns stränga regler för hur stora kontantvinster man får dela ut. Men spelar du online kan du ha turen att vinna en riktigt stor jackpott!

90-bollars bingo

En bricka till denna bingovariant har 15 framslumpade nummer utplacerade på tre vågräta rader indelade i nio lodräta kolumner. Det blir totalt 27 olika rutor där alla inte har ett nummer i sig. Numren som finns är framslumpade mellan 1 och 90. På varje vågrät rad är det fem nummer totalt och på varje lodrät rad finns det mellan ett och tre nummer. Den här bingovarianten är även lite annorlunda då man spelar den i tre omgångar oftast. I första omgången så får du bingo om du fyller en rad, i andra omgången gäller det att få ihop två rader och i den tredje omgången tre rader – fullt hus.

Mönsterbingo

Denna bingobricka ser ut precis som den man använder i Klassisk bingo. Men med en stor skillnad. Eftersom att det här gäller att få ihop ett förutbestämt mönster på sin bricka så är de rutor som bildar mönstret redan färgade med en annan färg. På det sättet är det enkelt för dig att se vilket mönster som ska bildas för att du ska få bingo. Denna variant uppfattas ofta som lite roligare eftersom att det är lite olika roliga mönster man ska få ihop. Det kan vara allt från ett hjärta till en glad gubbe.

Bingosajterna.se finner du tips på olika bingorum på nätet där du kan spela dessa bingospel!